Log in

Registreren

Voordelen van PLTS

Bekijk de fysieke en mentale voordelen van PLTS

Reformer Pilates staat bekend als de meest effectieve workout voor het versterken van het lichaam, het modelleren van de spieren en het verbranden van calorieën.
Laat de fysieke voordelen van PLTS je lichaam sterker maken en uw energie een boost geven.

Physical Benefits of PLTS

PLTS heeft veel voordelen voor het lichaam.

Verbeter je houding en stabiliteit

De vele oefeningen bij PLTS versterken je core stabiliteit en geven je een verbeterde houding. PLTS verlengt en lijnt ook de wervelkolom uit, wat alle aspecten van stabiliteit verbetert. Vooral voor mensen die de hele dag achter een bureau werken, is PLTS een echte spelbreker.

Versterk je core

Jouw stabiliserende spieren moeten veel harder werken vanwege de extra mate van instabiliteit op de Reformer. Je moet je kern aanspreken om je schouders, bekken en ruggengraat in balans en uitgelijnd te houden, zodat ze kracht door de benen kunnen genereren. En ja, bij PLTS werken we aan AL uw buikspieren!

Krijg meer zichtbare muscle tone

Door minstens twee keer per week een workout te doen, zul je een opvallend verschil zien in je spiertonus en voelen dat je spieren sterker, slanker en strakker zijn. Omdat je zoveel spierenergie gebruikt, verbrand je ook veel calorieën - en laten we eerlijk zijn: dat is toch een mooie bijvangst?

Voorkom en herstel blessures

Pijn, zoals in de rug of nek, veroorzaakt door fysieke onevenwichtigheden kan worden verlicht door Reformer Pilates. Tijdens een high-intensity PLTS workout laat jouw lichaam massa's endorfines vrij die als natuurlijke pijnstillers kunnen werken. Hierdoor verlaat je de studio met een gelukkig en voldaan gevoel.

Mental Benefits of PLTS

PLTS heeft veel voordelen voor de geest.

Verbeter je concentratie en focus

Wat vaak een moeilijke taak kan zijn, is bij PLTS letterlijk een no-brainer, namelijk het concentreren van de geest. De extra instabiliteit van de Reformer dwingt je geest om je te concentreren op de oefeningen in het huidige moment, je geest leeg te maken van afleidingen en ongewenste gedachten te verwerpen.

Verminder stress en spanning

Stresshormonen kunnen zich in ons lichaam ophopen door sociale en professionele situaties waarin we ons bevinden. Dit kan leiden tot spierkrampen, hoge bloeddruk, slecht slapen, een laag zelfbeeld en stemmingswisselingen. Bij PLTS kunnen de revaliderende spieroefeningen en stretches werken als ontstressers en jouw welzijn, vastheid en comfort verbeteren.

Verbeteren van geheugen en mindfulness

In tegenstelling tot andere workouts vereist PLTS dat je sequenties en oefeningen leert en onthoudt. Deze bewuste bewegingen bevorderen de aanmaak van nieuwe hersencellen, waardoor uw vermogen om te leren en te onthouden toeneemt. Deze hersentrainingstechniek helpt mentaal multitasken en verbetert zo jouw geheugen.

Adem

Het is geen geheim dat je emotionele toestand vaak rechtstreeks verband houdt met je ademhaling. De instructeurs van PLTS kunnen u leren hoe u uw ademhaling kunt controleren om de zuurstofstroom naar de hersenen te reguleren. Een juiste ademhaling kan je helpen je training te intensiveren, je focus te verscherpen en je uithoudingsvermogen te bevorderen.